Dåben.dk

Drop-in dåb

Drop-in dåb er et nyt initiativ i folkekirken i Helsingør og omegn, hvor man kan komme ind fra gaden og blive døbt.

Det har vist sig, at der er mange som i årevis går med tanker om at blive døbt, men af forskellige årsager ikke får det gjort – det kan være, at der mangler en anledning, eller der kan være konkrete forhindringer. For eksempel for mennesker som flittigt går i kirke, og som har lidt svært ved at stå frem og sige, at de faktisk ikke er døbt. Eller det kan være mennesker, der er trådt ud af Jehovas vidner – som ikke døber i Faderens, Sønnens og Helligåndens navn. Det kan være mennesker, som i deres unge dage var brændende kommunister og føler de har sagt meget ”nej” til Gud, og nu har behov for at sige et aktivt ”ja”. Det kan være familier, der har arbejdet i udlandet og derfor ikke har fået deres børn døbt og meldt ind i Den Danske Folkekirke, eller som har fået det udskudt så længe, at børnene bare ikke blev døbt. Det kan også være, at man ikke lige ønsker den store ståhej og fest, men gerne vil lade ritualet tale for sig selv og lade dåben være ”en sag mellem mig og Gud”. Eller det kan være unge, hvis forældre synes de selv skulle vælge når de blev store nok. Og det kan være en skuespiller, der har spillet en fordrukken provst i en TV-serie og derigennem er blevet helt glad for de ord om kristendom, der blev lagt ham i munden…. Skuespiller Lars Mikkelsen er blevet døbt, efter sin rolle i TV-serien ”Herrens Veje”. ..  Jeg ved ikke lige om det var ved en drop-in dåb, men han greb i al fald en anledning og lod sig døbe.

Uanset hvad motivet for dåb er, så skal der en gang imellem en anledning til for at få det gjort. Derfor indbyder kirkerne i Helsingør og omegn nu til drop-in dåb, ca. hvert halve år. Datoen for førstkommende drop-in dåb vil fremgå her på hjemmesiden og annonceres også i dagspresse samt på kirkernes hjemme- og facebooksider. Hvis du vil døbes ved en drop-in dåb skal du blot medbringe billedlegimitation, og er du under 18 år, skal du have dine forældre med eller have deres samtykke. 

Så er du klar til at droppe ind og blive døbt efter en kort samtale med en præst, der fortæller dig, hvad der skal foregå og som du kan stille spørgsmål til. Du er i øvrigt velkommen til at tage din familie eller venner med, som også kan optræde som vidner ved dåben, men du kan også sagtens komme alene, og der vil altid være mennesker tilstede som kan optræde som vidner ved dåben. 

Velkommen!